Barcelona havittelee niin sanottua statement-hankintaa. Asiasta kertoo barcelonalaislehti Sport.

Lehden tietojen mukaan seuran puheenjohtaja Joan Laporta haluaa ottaa kaiken huomioarvon irti Camp Noulle palaamisesta ja marssittaa uus-vanhalle kotistadionille mahdollisimman pian eliittitason hankinnan.

Sportin mukaan Barcelonan papereissa ykkösnimi on Manchester Cityn Erling Haaland. Norjalaiskärjestä kaavaillaan pidemmän aikavälin korvaajaa Robert Lewandowskille, jolla on ikää jo 36 vuotta.

Ongelmia Sportin uutisessa on parikin. Ensinnäkin Barcelonalla on jo nyt rahat loppu eikä kaikki nykyisiäkään pelaajia (esimerkiksi Dani Olmo) välttämättä pystytä rekisteröimään kevätkaudeksi. Miten siis rahat voisivat riittää Haalandin hankkimiseen, palkkaan ja sitä kautta rekisteröintiin?

Toinen ongelma on se, että Lewandowskin sopimus ulottuu kesään 2026 ja Haalandin kesään 2027. Lewandowski ei ole osoittanut minkäänlaista kiinnostusta lähteä seurasta, eikä Cityllä välttämättä ole minkäänlaista kiinnostusta myydä Haalandia.

Yksi mielenkiintoinen käänne saagassa voi olla tuloillaan. Neymar on nimittäin vuodenvaihteen jälkeen vapaa neuvottelemaan ensi kauden seurastaan. Hän on tiettävästi jo aiemminkin tarjonnut itseään Barcelonalle, ja brasilialaistähdestä Barcelonan ei tarvitsisi maksaa siirtokorvausta.

Neymar olisi huomioarvoltaan Laportan tarpeet täyttävä pelaaja, mutta olisiko hän pelillisesti ja joukkueen dynamiikan kannalta pelaaja ja hahmo, johon rahaa kannattaisi käyttää?

LUE MYÖS