Kylian Mbappé siirtyi kesällä Real Madridiin.

Real Madrid oli vuosikausien ajan Mbappén kintereillä ja sai lopulta tähtihyökkääjän joukkueeseensa. Mbappén saapumisesta huolimatta Real Madridin alkukausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Se on kärsinyt jo kolme pistemenetystä La Ligassa ja hävisi aiemmin tällä viikolla Mestarien liigassa Lillelle.

Real Madridin entinen pelaaja ja urheilutoimenjohtaja Jorge Valdano kertoi Radio Marcan haastattelussa, miksi joukkue on kohdannut ongelmia alkukaudella. Valdano nosti esiin Toni Kroosin lähdön. Kroos lopetti pelaajauransa kesällä, ja se näkyy joukkueen pelissä.

– Ennakko-odotukset voivat pettää. Kun huippupelaaja saapuu seuraan, voi se vaikuttaa siltä, että hän ratkaisee kaikki ongelmat. Todellisuudessa se ei mene niin. Se vain muuttaa joukkueen ongelmia, koska emme voi unohtaa sitä, että Mbappén hankinnasta huolimatta Kroos lähti pois. Loogisesti Mbappén tärkeys ja painoarvo on mediassa valtavasti suurempi kuin Kroosin. Kenties myös pelillisesti.

– On kuitenkin syytä muistaa, että Kroos toi paljon dynaamisuutta joukkueelle. Se on uskomatonta, koska hän antoi sitä kävellen. Jalkapallossa kyse ei ole ainoastaan fyysisestä nopeudesta, vaan myös siitä, miten hyvin aivosi ja tekniikkasi toimivat. Siinä Kroos oli aivan uskomaton.

LUE MYÖS