Luis De la Fuente puolustaa peluutustaan Espanjan maajoukkueessa. Päävalmentajan mielestä hänen roolinsa ei ole lepuuttaa tähtipelaajiaan.

De la Fuenten pelaajien kuluttaminen nousi esille lauantaina, kun Lamine Yamal loukkasi takareittään Kansojen liigan ottelussa Tanskaa vastaan. Barcelona vahvisti tänään 17-vuotiaan laiturin takareidessä ylirasituksen.

Yamal palasi Barcelonan vahvuuteen lauantain loukkaantumisen jälkeen. Katalonialaisseura odottaa hänen olevan kunnossa sunnuntain La Liga -ottelussa kotona Sevillaa vastaan.

– He joiden pitäisi puolustaa Laminea, ovat sääntöjä ylläpitävät tuomarit. Vastustajat käyttävät kaikki aseensa pysäyttääkseen pelaajat, jotka ovat niin hyviä, kuin Lamine tai muut jalkapallohistorian huiput, De la Fuente kommentoi lehdistötilaisuudessa toimittajille.

– Oletko pelannut itse jalkapalloa? Onko sinua potkaistu? Olenko minä mielestäsi vastuussa siitä, että Laminea on potkittu?

De la Fuenten mukaan pelaajien lepuuttaminen ei ole Espanjan päävalmentajan vastuulla. Hän nosti syyttävän sormensa sen sijaan seurajoukkueiden otteluohjelmaa kohti.

– Olen jo sanonut aiemmin, että maaotteluja on pelaajille kerran kuukaudessa. Pelasimme viime vuonna 17 maaottelua, koska olimme onnekaita. Uskon monien espanjalaisten nauttineen siitä, kun selviydyimme EM-finaaliin. Tänä vuonna tulemme pelaamaan 10 ottelua ja kahden vuoden päästä 27 ottelua.

– Ei tehdä asioista liian vaikeita. Tämä ei ole meidän ongelmamme. Toivon, että se ottelukalenteri korjataan, eikä palloa siirretä meille.

Espanja isännöi Kansojen liigan A-sarjassa Serbiaa tiistai-iltana. La Roja johtaa kolmen kierroksen jälkeen lohkoaan pisteen erolla Tanskaan.

Kansojen liigan A-liigan lohko 4 sarjataulukko
#JoukkueOVTHMP
1Espanja ESP43108-110
2Tanska DEN42116-37
3Serbia SRB41122-54
4Sveitsi SUI40133-101

LUE MYÖS!