Samu Omorodion siirtyi elokuussa Atléticosta Portoon.

Porto hankki 15 miljoonalla eurolla 50 prosenttia Omorodionin pelaajaoikeuksista. 

Portolla on lisäksi mahdollisuus hankkia viidellä miljoonalla eurolla uudet 15 prosenttia pelaajaoikeuksista ensi kesänä. Jos Porto myy Omorodionin muihin maisemiin, saa Atlético puolet siirtosummasta itselleen, jos portugalilaisseura ei ole sitä ennen ostanut enemmän prosentteja kärjen oikeuksista.

Omorodion, 20, pelaa loistavaa alkukautta Portossa. 466 peliminuuttiin on syntynyt seitsemän maalia. Omorodion iski tiistaina neljä maalia Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

Porton puheenjohtaja André Villas-Boas nosti esiin, miten tärkeää oli pitää siirto salassa. Muuten se ei olisi toteutunut. Neuvottelut eivät vuotaneet mediaan, eikä siirrosta puhuttu kertakaan julkisuudessa ennen sen varmistumista.

– Kyseessä oli erityinen diili meille, koska onnistuimme Atléticon kanssa pitämään sen salassa. Onneksi Fabrizio Romano ei tiennyt siitä mitään, koska muuten emme olisi saaneet siirtoa maaliin. Kiitämme Atléticoa heidän kunnioituksestaan ja hiljaisuudestaan tässä kaupassa, Villas-Boas totesi.

LUE MYÖS