Andrés Iniesta ilmoitti viime viikolla lopettaneensa mittavan pelaajauransa.

Iniesta pelasi uransa viimeisen vuoden Arabiemiraateissa. Espanjalaislegenda muistetaan parhaiten Barcelonasta. Iniesta pelasi Barcelonan edustusjoukkueessa vuodet 2002-18.

Espanjalle maailmanmestaruuden kesällä 2010 ratkaissut Iniesta aikoo ryhtyä valmentajaksi. Iniesta kertoi Mundo Deportivolle suorittavansa valmennuskursseja niin Dubaissa kuin Espanjassakin.

– Kun siirryin Japanista Arabiemiraatteihin, oli syynä muun muassa se, että aloitan siellä valmentajakurssin. Myös Espanjassa alkaa uusi kurssi tänä kesänä. Voin suorittaa molemmat, mutta Aasian kurssin lisenssi on käytössä vain Aasiassa. Espanjan kurssi olisi sen sijaan voimassa myös Euroopassa. Yritän suorittaa molemmat, Iniesta vakuutti.

Mundo Deportivo muistutti Iniestaa siitä, ettei Barcelonan valmentaminen olisi helppo rasti, sillä seura vaihtaa niin usein valmentajaa. Iniesta tiedostaa sen,

– Se on valtava haaste jokaiselle valmentajalle. Ja vielä sitä suurempi pelaajille, jotka ovat pelanneet aiemmin Barcelonassa. Se on suorastaan massiivinen haaste. Valmentajana yrität olla kuitenkin valmis kaikkeen mahdolliseen.

LUE MYÖS