Espanjan hallituksen urheilua hallinnoiva elin on suositellut, että Atlético Madridin stadion suljetaan 15 päiväksi pääkaupungin paikallispelin tapahtumien takia.

Viime kuussa pelattu ottelu keskeytettiin 17 minuutiksi, kun Atlétin kannattajat heittelivät esineitä kentälle Real Madridin maalivahdin Thibaut Courtois’n selän takaa.

Courtois, Atlétin entinen pelaaja, poimi maasta muun muassa sytyttimiä ja sanoi tuomarille, ettei voi pelata, jos hänen niskaansa lentää tavaraa.

Espanjan jalkapalloliitto on jo rangaissut Atlético Madridia derbyn tapahtumista kolmen pelin osittaisella stadionsululla ja 45 000 euron sakoilla. Seura valitti rangaistuksesta viime viikolla ja perusteli kantaansa sillä, että ”muutaman ihmisen sopimaton käytös ei voi johtaa näin suhteettomaan rangaistukseen suurelle enemmistölle kannattajista, jotka eivät ole syyllistyneet mihinkään rikkomukseen”.

Athleticin mukaan Espanjan ylemmän urheiluneuvoston väkivallan vastainen komitea on kuitenkin nyt suositellut stadionin sulkemista kokonaan 15 päiväksi. Lopullinen päätös tehdään Espanjan sisäministeriössä.

Poliisi on sanonut etsivänsä 20 kannattajaa, joiden uskotaan osallistuneen derbyn tapahtumiin.