Espanjalaislegenda Cesc Fàbregas uskoo, että Barcelonan laitahyökkääjä Lamine Yamal on maailman lahjakkain jalkapalloilija.

Silkkisestä pallokosketuksestaan ja ratkaisukyvystään tunnettu Yamal on ihastuttanut jalkapalloväkeä ympäri maailman, vaikka hän on vasta 17.

Kesällä tuli Espanjan kanssa miesten EM-kultaa, ja tällä kaudella Yamal on tehtaillut Barcelonassa 11 peliin viisi osumaa ja viisi maalisyöttöä.

Fàbregasilta kysyttiin lahjakkainta pelaajaa ESPN:n haastattelussa, ja hän päätyi Barcelonan nuorukaiseen.

– Kun joku on noin lahjakas ja laadukas pelaaja, minusta on luovuuden puolesta fantastista nähdä hänen vapautensa ja miten hän ilmaisee itseään kentällä.

– Hän on ainutlaatuinen lahjakkuus. Hän on pelaaja, jonka pitää vain päästä kentälle ja antaa pelata jalkapalloa. Hän löytää aina ratkaisun prässin alla ja hän löytää aina oikean ratkaisun, kun häntä ei prässätä.

– Hän osaa lukea peliä ja ymmärtää, mitä se tarvitsee. Minusta se on ison, todella kypsän pelaajan merkki. Ja eniten pidän siitä, että tuntuu kuin hän pelaisi kadulla. Kaikki näyttää hänelle niin helpolta. Hän on mieleltään vapaa.

LUE MYÖS