Barcelonan laitahyökkääjä Lamine Yamal on käytettävissä sunnuntain sarjaottelussa Sevillaa vastaan, sanoo päävalmentaja Hansi Flick.

Yamal, 17, joutui lähtemään Espanjan maajoukkueen vahvuudesta kesken leirin loukkaantumisen takia. Hän venäytti takareitensä Kansojen liigan ottelussa Tanskaa vastaan ja palasi tutkittavaksi Barcelonaan.

Flickiltä kysyttiin, aikooko hän lepuuttaa tähtilaituriaan Sevillaa vastaan ottaen huomioon, kuinka iso viikko Barcelonalla on luvassa. Ensi keskiviikkona Blaugrana isännöi Bayern Müncheniä Mestarien liigassa ja lauantaina vuorossa on vierailu Real Madridin luokse La Ligassa.

Flick sanoi, ettei Sevillaa vastaan ole varaa säästellä pelaajia. Saksalaisluotsi myös kiitteli Espanjan maajoukkuetta siitä, että Yamal päästettiin kotiin kuntoutumaan.

– Kohtaamme huomenna Sevillan tärkeässä pelissä. Meidän on valittava paras avauskentällisemme voittaaksemme heidät, kommentoi Flick Athleticin mukaan.

– Uskomme Laminen pelaavan, se on suunnitelmamme. Hän on vaikuttanut hyvältä [harjoituksissa], joten haluan myös kiittää Espanjan jalkapalloliittoa, koska uskon, että he tekivät oikean päätöksen. Hän on nyt valmis pelaamaan.

– Olen ollut myös tilanteen toisella puolella, eikä se ole helppo paikka maajoukkuevalmentajalle [luopua pelaajasta]. Uskon myös, että Espanjan edustaminen on Laminelle iso kunnia. Uskon, että tämä on oikea tapa pitää huolta pelaajista.

LUE MYÖS