Lamine Yamal, 17, pelaa loistavaa alkukautta Barcelonassa.

11 otteluun on syntynyt viisi maalia ja kuusi maalisyöttöä. Yamal kuuluu Barcelona-luotsi Hansi Flickin ehdottomiin luottopelaajiin. Nuorukainen on aloittanut yhtä lukuun ottamatta kaikki alkukauden ottelut.

Barcelonaa edustaessaan Ballon d’Orin voittanut pelaajalegenda Rivaldo kehui vuolaasti Yamalia Mundo Deportivon haastattelussa. Rivaldo uskoo Yamalin voittavan niin ikään Ballon d’Orin.

– Lamine on huippupelaaja. Hänellä on sellaisia ominaisuuksia, joita löytyy yleensä kokeneimmilta pelaajilta. Lamine nauttii jalkapallosta ja auttaa myös kannattajia nauttimaan siitä. Hän on jo voittanut Euroopan mestaruuden ja olen varma, että tulevaisuudessa hän voittaa myös Ballon d’Orin.

Mundo Deportivo tiedusteli Rivaldolta, voisiko Yamalia verrata jopa Leo Messiin.

– Kun näet Laminen kaltaisen pelaajan pelaavan tuolla tavalla vain 17-vuotiaana, verrataan häntä tietenkin Messiin. Mielestäni ei ole hyvä verrata pelaajia keskenään, eikä varsinkaan Messin kanssa, koska hän on saavuttanut kaiken mahdollisen Barcelonassa. On tehtävä paljon töitä, jotta sinua voidaan verrata Messiin. Aika näyttää, voiko Lamine yltää Messin tasolle. Voin sanoa sen, että pidän todella paljon Laminesta. Hän yltää pitkälle, koska kyseessä on todella taitava pelaaja, joka pelaa ilon kanssa.

Rivaldo on vaikuttunut etenkin Yamalin kokonaisvaltaisesta pelaamisesta.

– Nautin katsoessani hänen pelaamista, koska hän on erilainen ja pystyy tekemään eron kentällä. Tänä päivänä jalkapallo on todella taktista ja silti hän pystyy tekemään ratkaisevan eron. Hän tekee kaiken hyvin. Lamine osaa harhauttaa, laukoa ja tiedostaa, milloin on syytä pysähtyä pallon kanssa. Jokainen valmentaja olisi ikionnellinen saadessaan Laminen joukkueeseensa.

LUE MYÖS