Toni Kroos lopetti uransa kesän EM-lopputurnaukseen.

Kroos, 34, pelasi kymmenen vuoden ajan Real Madridissa ja nousi vuosien saatossa ehdottomaksi seuralegendaksi. Kroos pelasi Real Madridissa 465 virallista ottelua voittaen muun muassa neljästi La Ligan ja viidesti Mestarien liigan.

Marca haastatteli Kroosia, joka kertoi muun muassa sen, miten hän paljasti lopettamispäätöksensä Carlo Ancelottille.

Real Madrid ja Ancelotti olivat toiveikkaita Kroosin jatkon suhteen, mutta toisin kävi. Kroos kertoi päätöksestään Ancelottille sen jälkeen, kun Real Madrid varmisti La Ligan mestaruuden.

– Se ei ollut helppoa. Tiesin, ettei Ancelotti suuttuisi, mutta hän varmasti tulisi surulliseksi. Se ei ollut helppo hetki minullekaan, koska urani oli loppumassa. Yritin valita mahdollisimman hyvän ja helpon hetken.

– Olin onnekas, koska voitimme La Ligan muutama viikko ennen kauden päättymistä ja mietin, että silloin kerron siitä hänelle. La Ligan lopun ja Mestarien liigan finaalin välillä oli hyvin aikaa. Se olisi ollut vaikeampaa, jos olisimme taistelleet mestaruudesta loppuun saakka, koska en olisi halunnut tämän aiheen olleen kaiken yläpuolella tärkeillä hetkillä.

Kroosin mukaan Ancelotti ja Real Madrid tiedostivat, ettei saksalaisen päätöstä voisi muuttaa. Ratkaisu oli lopullinen.

– Kaikki tuntevat minut niin hyvin näiden kymmenen vuoden jälkeen, ja he tietävät sen, että jos teen pitkään harkitun päätöksen, niin en aio muuttaa sitä. Ancelotti sanoi minulle, että olen saksalainen ja sen vuoksi enää ei ole mitään tehtävissä. He yrittivät kääntää pääni, mutta tiesivät, etteivät tulisi onnistumaan siinä. Selitin heille miettineeni päätöstäni kuukausien ajan, enkä tulisi muuttamaan sitä. Se oli hyvä, mutta samalla vaikea keskustelu.

LUE MYÖS