Barcelonan laitahyökkääjä Raphinha myöntää, että hän harkitsi monesti lähtöä seurasta ensimmäisen kahden vuoden aikana.

Brassitaituri siirtyi Barcelonaan kesällä 2022 Leedsistä 58 miljoonalla eurolla. Hintalapun mukana tulivat isot odotukset, mutta Raphinhalla, 27, kesti jonkin aikaa päästä omalle tasolleen uudessa seurassa.

Tilannetta vaikeuttivat myös kova kilpailu ja vellovat siirtohuhut, joiden mukaan Barcelona yritti aktiivisesti kaupitella Raphinhaa muualle helpottaakseen talousvaikeuksiaan.

Tällä kaudella Raphinha on ollut kuitenkin yksi Barcelonan parhaista pelaajista; 13 otteluun on syntynyt yhdeksän osumaa ja kahdeksan maalisyöttöä. Keskiviikkona Bayern Müncheniä vastaan hän tehtaili hattutempun 4-1-voittoon päättyneessä Mestarien liigan väännössä.

– Oli useita hetkiä [kun harkitsin lähtöä], ei vain yksi, sanoi Raphinha ESPN:n haastattelussa.

– Ensimmäiset kuusi kuukauttani täällä, kesän siirtoikkunan ja MM-kisojen välissä, eivät sujuneet erityisen hyvin, joten mielessäni kävi lähteä seurasta.

– Epäilin itseäni paljon. Minulla on paha tapa kritisoida itseäni liikaa, joten se sai minut harkitsemaan lähtemistä.

– Viime kauden loukkaantumisten ja Getafe-pelin punaisen kortin myötä sekä kauden lopussa näin paljon juttuja, joiden mukaan seura halusi myydä minut ja kannattajat halusivat minun lähtevän. Sellainen saa miettimään lähtöä ja että menisi johonkin, missä ei ole paineita.

– Mutta jalkapallo ilman paineita ei ole hauskaa. Siinä on oltava hieman paineita. Olen aina unelmoinut isoissa seuroissa pelaamisesta ja isoista peleistä maajoukkueen kanssa, eivätkä ne unelmat toteudu ilman paineita.

– Joten luojan kiitos en antanut niiden ajatusten vallata mieltäni. Keskityin vain tekemään lujaa töitä ja totuttelemaan uusiin rooleihin, joissa minun piti pelata.

LUE MYÖS