Barcelona oli murskaava kauden ensimmäisessä Clásicossa.

Barcelona haki Real Madridista tyylipuhtaan 4-0-vierasvoiton La Ligassa. Barcelona johtaa La Ligaa kuuden pisteen erolla Real Madridiin.

Clásicon ensimmäinen jakso oli tasainen.

Barcelona-luotsi Hansi Flick peluutti puolustuslinjaansa hyvin korkealla. Real Madrid yritti jatkuvasti käyttää sitä hyväkseen, mutta Barcelonan paitsioansa toimi loistavasti. Barcelona pelasi Real Madridin paitsioon peräti kahdeksan kertaa ensimmäisen jakson aikana. Kylian Mbappé sai pallon kertaalleen maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona. Barcelonan maalivahti Iñaki Peña venyi muutamaan huipputorjuntaan.

Toinen jakso oli selvästi vauhdikkaampi. Mbappé sai pallon jälleen maaliin, mutta se hylättiin toistamiseen paitsiona.

Barcelona siirtyi johtoon 54. minuutilla. Marc Casadón nappisyöttö löysi Robert Lewandowskin, joka sijoitti pallon boksin rajalta komeasti ohi Andri Luninin. Lewandowskin jälkimmäinen maali syntyi vain kahta minuuttia myöhemmin. Alejandro Balde lähetti keskityksen boksiin ja Lewandowski puski pallon upeasti tolpan juureen. Maaliensa jälkeen Lewandowski sai uudet kaksi huippupaikkaa, mutta viimeistely-yritykset jäivät heikoiksi.

Barcelona pisti Clásicon lopullisesti pakettiin vartti ennen täyttä aikaa. Raphinha pelasi Lamine Yamalin tekopaikkaan ja Yamalin voimakas laukaus löysi tiensä yläkulmaan. Yamalista tuli samalla Clásico-historian nuorin maalintekijä.

Barcelonan neljäs maali syntyi 84. minuutilla. Iñigo Martínez lähetti keskityksen kohti hyökkäyskolmannesta ja Raphinha voitti juoksukilpailussa Real Madridin puolustuksen ja nosti pallon taitavasti yli Luninin. 0-4.