Antoine Griezmann ilmoitti syys-lokakuun vaihteessa lopettaneensa mittavan maajoukkueuransa.

Griezmann, 33, pelasi vuosien saatossa 137 A-maaottelua Ranskan paidassa ja johdatti maansa maailmanmestaruuteen kesällä 2018. Griezmann on 44 maalillaan Ranskan maajoukkueen kaikkien aikojen neljänneksi paras maalintekijä.

Ranskalaislegenda Emmanuel Petit kokee Griezmannin tehneen oikean ratkaisun.

Petit’n mukaan ratkaisu juontaa juurensa siitä, ettei Didier Deschamps valinnut Griezmannia Ranskan maajoukkueen kapteeniksi.

– Griezmannin piti saada kapteenin nauha itselleen maajoukkueessa muutama vuosi sitten, mutta Deschamps päättikin antaa sen Mbappélle. Mielestäni se tappoi Griezmannin maajoukkueuran. Se oli hänelle valtava takaisku. Se oli kuin voimakas potku päähän, Petit totesi Football Españalle.

– Griezmann on kansainvälisesti aliarvostettu pelaaja. Hän on yksi historian parhaista ranskalaispelaajista, kun puhutaan maaleista, maalisyötöistä, tasaisuudesta, maaotteluiden määrästä ja siitä, mitä hän toi maajoukkueelle.

Petit’n mielestä Deschamps ei enää osoittanut samanlaista rakkautta Griezmannille.

– Griezmann on pelaaja, joka tarvitsee rakkautta. Hän tarvitsee luottamusta valmentajalta. Hän tarvitsee voimakkaita tunnesiteitä myös valmentajan kanssa. Hänellä oli sellainen vuosien ajan, mutta ei enää edellisen parin vuoden aikana. Griezmann oli pettynyt muutamaan asiaan. Hän ei saanut enää samanlaista rakkautta, joten mielestäni hän teki oikean ratkaisun.

LUE MYÖS