Barcelonan maalivahdin Iñaki Peñan mukaan mennyt viikko on osoitus siitä, että he voivat kaataa kenet tahansa.

Keskiviikkona Barcelona kukisti Bayern Münchenin kotikentällään 4-1 ja lauantaina se haki Real Madridin vieraana 4-0-voiton El Clásicosta. Jälkimmäisen tuloksen myötä Blaugrana johtaa La Ligaa kuuden pisteen erolla Madridiin.

– Me tiesimme, että tämä on iso viikko ja me saavutimme kaksi brutaalin isoa tulosta. Meillä on kuuden pisteen etumatka, mutta pelejä riittää vielä, kommentoi Peña, 25, DAZN:lle.

– Tärkeät pelit ovat maailman isoimpia joukkueita vastaan, ja me olemme osoittaneet, että voimme voittaa kenet tahansa. Olemme muuttaneet mentaliteettimme, joukkue on kehittynyt paljon. Teemme valtavan paljon maaleja, ja meidän on nautittava tästä.

Barcelonan uusi päävalmentaja Hansi Flick haluaa joukkueensa pelaavan korkealla linjalla, mikä näkyi isona teemana myös Clásicossa. Real Madridin Kylian Mbappé kärähti paitsiosta jopa kahdeksan kertaa.

– Valmentaja sanoi meille heti ensimmäisenä päivänä, että puolustuslinjamme ei voi liikkua alaspäin. Se on hänen tyylinsä ja Barcelonan tyyli on pitkään ollut pitää puolustuslinjaa mahdollisimman korkealle. Olemme tehneet sitä niin nopeita ja voimakkaita pelaajia vastaan tällä viikolla, mikä osoittaa, että olemme tehneet hyvää työtä. Valmentajan ideat sopivat meille, sanoi Peña.

– Minulle se on vaarallista, kun heidän (puolustajien) taakse jää niin monta metriä tilaa, ja joudun olemaan omillani, naurahti Peña.

– Mutta se näkyy paitsioiden määrässä.

LUE MYÖS