Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti sanoo, että he ottivat tietoisen riskin Barcelonan korkean linjan kanssa.

Barcelona kuritti Madridia lauantaina vieraskentällä 4-0 La Ligan kauden ensimmäisessä El Clásicossa.

Yhdeksi ottelun teemoista muodostui Barcelonan korkea puolustuslinja ja siitä seuranneet Madridin paitsiot, joita oli yhteensä 12 kappaletta.

Paitsioista peräti kahdeksan kirjattiin Kylian Mbappélle, jolta vietiin kaksi maalia liputusten takia. Viimeisen 15 vuoden aikana La Ligassa on vain kerran aiemmin nähty kahdeksan paitsiota samalta pelaajalta.

Ancelottin mukaan Mbappé yritti tietoisesti pelata mahdollisimman lähellä Barcelonan linjaa ja karata oikealla hetkellä maalintekoon. Se ei onnistunut. Italialaisluotsi myönsi, että Mbappé ei ollut riittävän tehokas maalipaikoissaan.

– Otimme riskejä hänen pelipaikkansa kanssa. Barcelona pelaa korkealla linjalla, emmekä pystyneet hyödyntämään sitä pienistä eroista johtuen, sanoi Ancelotti ESPN:n mukaan.

– Hänellä oli myös kolme tai neljä maalipaikkaa, eikä hän pystynyt käyttämään niitä, kun olisimme tarvinneet hieman enemmän.

Ancelottin mukaan lopputulos ei kuvasta täysin pelin kulkua.

– Lopputulos ei kuvasta sitä, mitä kentällä tapahtui. Barcelona meni johtoon ja siitä kummunut itseluottamus muutti pelin. Otimme riskejä, ja he ovat hyvävireinen joukkue, joka on vaarallinen vastahyökkäyksissä.

– Tappio huolettaa minua, mutta meidän on noustava tästä nopeasti. Meidän on jatkettava taistelua.

LUE MYÖS