Real Madrid on ryhtynyt toimiin Barcelonan laitahyökkääjään Lamine Yamaliin kohdistuneen rasismin takia.

Sosiaalisessa mediassa on esiintynyt videoita, joissa Real Madridin kotikannattajat solvasivat rasistisesti Yamalia, 17, kun hän oli valmistautumassa kulmapotkuun.

Yhdessä videossa eräs kannattaja huutaa: ”Mene myymään nenäliinoja liikennevaloihin”, ja taustalla kuuluu, kuinka pelaajaa kutsutaan rasistisesti herjaavalla nimellä.

Yamal pelasi ottelussa täydet minuutit ja teki yhden maalin Barcelonan 4-0-voitossa.

– Real Madrid tuomitsee jyrkästi kaikenlaisen rasistisen, muukalaisvihamielisen ja väkivaltaisen käyttäytymisen jalkapallossa ja urheilussa ja pahoittelee syvästi loukkauksia, joita muutama kannattaja lausui eilen illalla yhdessä stadionin kulmassa, kommentoi seura tiedotteessaan.

– Real Madrid on aloittanut tutkinnan näiden valitettavien ja halveksuttavien loukkausten tekijöiden löytämiseksi ja tunnistamiseksi, jotta asianmukaiset kurinpito- ja oikeustoimet voidaan toteuttaa.

Myös La Liga tuomitsi El Clásicon rasistiset huutelut ja kertoi vieneensä asian eteenpäin poliisille.

– La Liga tuomitsee jyrkästi nämä Santiago Bernabéun stadionilla tapahtuneet tapahtumat ja pysyy lujana sitoumuksessaan kitkeä kaikenlainen rasistinen käytös ja viha stadionilla ja sen ulkopuolella. Tällaiselle vitsaukselle ei ole sijaa urheilussa.

Barcelona vahvisti Athleticille, että se aikoo tehdä tapauksesta virallisen valituksen La Ligalle.

Real Madrid C.F.

@realmadrid
Comunicado Oficial.
#RealMadrid

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS