La Ligan mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla sunnuntaina, kun kaikki sarjan 20 joukkuetta on tulessa yhtä aikaa kello 19.30 alkavalla sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella. Suurin huomio kiinnittyy luonnollisesti mestaruustaisteluun Atlético Madridin, Real Madridin ja Barcelonan välillä.

Atlético Madrid varmistaa mestaruuden jo tänään, jos se voittaa kotikentällään Osasunan eikä Real Madrid voita samaan aikaan vieraissa Athletic Bilbaota. Barcelona toivoo puolestaan hartaasti madridilaisten kompasteluja, sillä jos Atlético voittaa oman pelinsä, putoaa Barcelona kamppailusta, vaikka se voittaisikin kotonaan Celta Vigon. Atléticon ja Barcelonan välinen piste-ero on kaksi kierrosta ennen sarjan päätöstä neljä pistettä.

Mitään jättiyllätyksiä ei kärkijoukkueiden kokoonpanoissa ole. Nuoret pelaajat saavat vastuuta, sillä Real Madridin avauksessa pelaa 19-vuotias laitapuolustaja Miguel Gutíerrez ja Barcan avauksessa 18-vuotias Ilaix Moriba. Allaolevissa twiiteissä ovat järjestyksessä Atléticon, Realin ja Barcelonan avauskokoonpanot.

Atlético de Madrid

@Atleti
🔊 ¡Alineación por el Club Atlético de Madrid! 🔴⚪

Real Madrid C.F.

@realmadrid
📋✅ ¡Nuestro 𝗫𝗜 inicial 🆚 @AthleticClub!
@Liberbank | #AthleticRealMadrid

Myös sarjan häntäpäässä tilanne on kutkuttava, sillä sijoilla 17-20 olevat joukkueet ovat kolmen pisteen sisällä, eivätkä sijojen 15 ja 16 Alavés ja Getafekaan vielä täysin turvassa. Tänään voi ratketa jo muutama putoaja, muttei välttämättä yhtään.

Sarjan viimeinen kierros pelataan ensi viikon sunnuntaina 23.5. Poikkeuksena on panokseton ottelu Levante-Cádiz, joka pelataan jo perjantaina.