La Ligan toiseksi viimeisen kierroksen kaikki kymmenen ottelua pelataan samaan aikaan. Suurin huomio kiinnittyy luonnollisesti mestaruustaisteluun, mutta myös europaikkojen ja putoamisen suhteen on runsaasti jännitettävää.

Ensimmäiset puoliajat on nyt pelattu, ja taukotuloksilla Atlético Madrid ja Real Madrid ratkaisisivat mestaruuden kohtalon vasta päätöskierroksella. Niin Atlético, Real kuin Barcelonakin ovat omissa otteluissaan tasatuloksessa tauolla.

Otteluissa Atlético Madrid-Osasuna ja Athletic Bilbao-Real Madrid ei ole maaleja nähty. Atléticon paras paikka oli 22. minuutilla, kun Luis Suárez tälläsi pallon viidestä metristä avopaikasta tolppaan. Siitä paikasta olisi maali pitänyt tehdä. Tolppa kolisi toistamiseen 43. minuutilla, kun Saúlin upea kaukoveto tärähti maalipuuhun.

Bilbaossa Real Madrid toivoi rankkaria, kun Álvaro Odriozolan keskitys osui Jon Morcillon käteen. Tilanne tarkastettiin videolta, mutta palloa ei pilkulle viety. Athletic oli 43. minuutilla lähellä johtomaalia, kun Alex Berenguerin hieno vapari meni vain vähän takatolpan ohi.

Camp Noulla nähtiin avausjaksolla kaksi maalia. Ensin Lionel Messi teki itselleen harvinaisen puskumaalin, kun hän pukkasi Sergio Busquetsin kauniin keskityksen verkkoon 28. minuutilla. Vierasjoukkue Celta Vigon Santi Mina kuitenkin tasoitti pelin 1-1:een kymmenen minuuttia myöhemmin napakalla kudilla.

Jos on mestaruustaistelun ratkaisu lykkääntymässä ensi viikkoon, niin taukotilanteiden perusteella kaikki putoajat ovat selviämässä tänään. Real Sociedad höykyttää Real Valladolidia peräti 4-0, Valencia johtaa Eibaria vastaan 3-1 ja Cádiz Elcheä vastaan 1-0. Näin Valladolid, Elche ja Eibar ovat putoamassa Segunda B:hen jo kierrosta ennen sarjan päätöstä.